Домаћа сарадња

Републички завод за статистику
Од 2013. године Завод за проучавање културног развитка има потписан споразум о сарадњи са Републичким заводом за статистику у домену званичне статистике у културу, с обзиром на то да Завод континуирано развија базу података „е-Култура“, још од 2001. године.

Филмске новости
Са Филмским новостима Завод за проучавање културног развитка сарађује од 2018. године, на изради филмова посвећених јубилејима „50 година Завода“ (2017) и часописа „Култура“ (2018), као и фимовима посвећеним међународној конференцији „Београдски контрапункт“ 2018. и 2019. године, када су Филмске новости пружиле услуге снимања и монтаже, а  филмови су приказани на програму Радио-телевизије Србије.

Југословенска кинотека
Са Југословенском кинотеком Завод за проучавање културног развитка сарађивао је у организацији међународне конференције „Београдски контрапункт“, која је 2017, 2018. и 2019. године одржана у просторијама Кинотеке. Југословенска кинотека је, поред просторија, обезбедила и техничке услове за реализацију ове конференције.

Факултет примењених уметности Универзитета уметности у Београду
Са Факултетом примењених уметности Универзитета уметности, Завод за проучавање културног развитка је сарађивао приликом организације књижевног конкурса за младе песнике „Новица Тадић“, али и објављивања едиције „Присуства“. Том приликом Факултет је обезбедио идејно решење за плакете и дипломе које су уручене награђенима, као и идејно решење за дизајн едиције и дизајн и прелом појединачних књига.

Факултет драмских уметности
ФДУ и Завод су 2018. године успоставили експертску сарадњу кроз Институт за филм, радио и телевизију Факултета драмски уметности. Сарадња је остварена у области подстицања развоја и стварања услова за теоријски научно-истраживачки и уметничко-истраживачки рад, доношења стратегија и конкретних планова у области науке, културе и уметности.

Народни музеј у Београду
Завод и Народни музеј у Београду су 2018. године потписали споразум у циљу прикупљања званичне статистике у области културе. Уз подршку Министарства културе и информисања, Завод и Народни музеј су 04.03.2018. године реализовали семинар за представнике музеја у Србији. Главни циљ семинара је био да се представници музеја информишу о значају текућих и планираних активности на развоју званичне статистике и истраживања о музејима, посебно у светлу могућности за унапређење рада музеја и развоја музејске публике.

Архив Србије
Завод за проучавање културног развитка и Архив Србије су 2018. године потписали споразум у циљу прикупљања званичне статистике у области културе.

Филмски центар Србије
Завод за проучавање културног развитка и Филмски центар Србије су 2018. године потписали споразум у циљу прикупљања званичне статистике у области културе.

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@dev.zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка